Mega fusie in transportwereld: Simon Loos en Peter Appel Transport gaan samen verder

Directeuren Simon Loos en Peter Appel gaan hun bedrijven samenvoegen.
© Foto aangeleverd
Wognum

De logistieke bedrijven Simon Loos in Wognum en Peter Appel Transport in Middenmeer gaan in 2021 fuseren. Onder de naam Simon Loos ontstaat een onderneming met meer dan 3.000 medewerkers en 1.400 voertuigen, verdeeld over meer dan 60 standplaatsen in heel Nederland.

Loos en Appel zijn beiden voornamelijk gespecialiseerd in foodretail en foodservice. Dit betekent dat ze dagelijks veel voedingsmiddelen vervoeren voor supermarktbedrijven, waaronder Albert Heijn waarvoor Loos al vele jaren de spullen rondbrengt. Het klantenbestand komt zelfs voor een groot deel overeen.

Neven van elkaar

Directeuren Peter Appel en Simon Loos zijn neven uit de transportfamilie Loos, wat leidde tot de keuze voor de naam van het nieuwe fusiebedrijf. ,,Juist vanwege onze Loos-familieband en het feit dat Simon Loos al meer dan tachtig jaar een vertrouwde naam is in logistiek Nederland, hebben we besloten om gezamenlijk verder te gaan als Simon Loos en geen nieuwe naam te lanceren’’, zegt Peter Appel.

Beide bedrijven zijn ongeveer even groot. ,,Onze bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan’’, stelt Simon Loos. ,,Deze stap is dan ook meer dan logisch met het vizier op morgen. En het biedt tevens allerlei nieuwe mogelijkheden voor onze klanten, partners en medewerkers.’’

Appel: ,,Deze samenvoeging stelt ons in staat om gezamenlijk nog meer te investeren in kwaliteit, digitalisering, specialisatie en verduurzaming. Zo sorteren we proactief voor op een succesvolle en bestendige toekomst en groeien we mee met de behoeften van onze klanten.’’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.