Nieuwe feestverlichting in het hart van Zandvoort: ’Het dorp kon wel wat leuks gebruiken nu het hier vanwege corona zo stil is’

Her Raadhuisplein in sfeerverlichting.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Zandvoort

Het hart van Zandvoort heeft nieuwe feestverlichting. Naast de vertrouwde lichtjes in de wintermaanden is nu ook het raadhuis en de muziekkoepel op het Raadhuisplein verlicht.

De verlichting is een cadeau van de Zandvoortse ondernemers verenigd in de Ondernemers Vereniging Zandvoort (OVZ).

Voorzitter Peter Tromp van de OVZ: ,,Het dorp kon wel wat extra sfeer gebruiken nu het hier vanwege corona zo stil is, vonden we. We missen straks de feestelijke ijsbaan op het Raadhuisplein en ook alle andere activiteiten die december bijzonder maken zijn afgelast.

De extra verlichting blijft in ieder geval tot en met februari hangen, en er wordt nog gekeken naar de mogelijkheid de installatie permanent te laten zijn.

De verlichting kan op afstand bediend worden, en de kleuren op elk gewenst moment worden aangepast. Zo waren muziekkoepel en raadhuis afgelopen woensdag oranje gekleurd vanwege de ‘internationale dag tegen geweld tegen vrouwen’. Tijdens de Winter Pride (19, 20 en 21 december) zullen zonder twijfel alle kleuren van de regenboog worden gebuikt.

Verlichte puntsparretjes

En daar blijft het niet bij: de ondernemersvereniging deelt 150 kleine puntsparren met lichtjes uit aan de middenstand in heel Zandvoort, dus ook buiten het centrum. Peter Tromp: ,,Zo kunnen alle ondernemers een leuk verlicht boompje voor hun deur zetten tijdens de donkere dagen. Dat fleurt toch mooi op, dachten we.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen