Premium

Pianist Sander van Wonderen uit Beemster kon niet meer optreden en begon meubelmakerij: ’Ik heb mijn verloren inkomsten al dubbel terugverdiend’

Pianoleraar Sander van Wonderen van Beemster Bloembak in zijn huiskamer met het Beemster VW-bed, de tafel en de bloembak.
© Foto Ella Tilgenkamp
Beemster

Pianoles geven kan hij nog wel, maar de agenda voor optredens met zijn bandje The Telephones is door de coronacrisis leeg. Toevallig had Sander van Wonderen uit Beemster er net een cursus meubelmaken opzitten. Sinds de zomer verkoopt hij bloembakken en tuinmeubels. „In de eerste week had ik al zeventien bestellingen.”

Vijf keer per week geeft Van Wonderen pianoles in de omgeving van Beemster en Alkmaar. Daarnaast treedt hij normaal gesproken op met The Telephones, een coverbandje van jaren zestig- en zeventigmuziek. „Van kleine kroegjes tot bruiloften, bedrijfsfeesten en festivals. Soms spelen we zelfs in het buitenland, dat zijn de krenten uit de pap. Vlak voor de coronacrisis speelden we nog in Qatar voor Nederlandse expats.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen