Premium

Ruzie over openen bankafschriften van dementerende vrouw in Hoorn. Bewindvoerder en zorgorganisatie Omring beschuldigen elkaar bij Justitie

Willem Bakker toont voor het politiekantoor in Hoorn de aangifte die hij heeft laten opmaken tegen zorgorganisatie Omring.
© Foto Mediahuis
Hoorn

Willem Bakker uit Westwoud heeft aangifte gedaan tegen Fred ter Meer, directeur Wonen met Zorg van Omring. Hij zou bankafschriften hebben verduisterd, geopend en gekopieerd van een dementerende vrouw in Hoorn die Bakker bijstaat als bewindvoerder. Omring heeft tegelijk aan Justitie gemeld dat van haar rekening ’een etentje en tanken’ is betaald.

Bakker hielp jarenlang een echtpaar dat samenwoonde in Betsy Perk in Hoorn en daar zorg kreeg van zorginstelling Wilgaerden. „Ik ben twee jaar bezig geweest om de juiste zorg voor hen te regelen.’’ Dit was nodig omdat de man zou overlijden en de vrouw niet meer voor zichzelf kon zorgen. De man overleed 10 mei dit jaar, waarna zijn 83-jarige vrouw in juli werd opgenomen in Lindendael. In deze locatie van Omring woont zij nog steeds.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen