Geen Goede Doelendag bij de RSG door corona, wel kerstpakketten voor de Voedselbank

Een Goede Doelendag zoals in voorgaande jaren zit er door corona dit jaar niet in op de RSG Enkhuizen.
© Archieffoto Theo Groot
Enkhuizen

Het is al jarenlang traditie bij de RSG: een Goede Doelendag. Maar dit jaar gaat het roer om. Vanwege corona.

De vrijdag voor de kerstvakantie zetten alle leerlingen van de RSG Enkhuizen zich traditiegetrouw in om geld in te zamelen voor een goed doel, variërend van inloophuis Pisa tot Stichting Opkikker.

Vanwege corona is de Goede Doelendag gecanceld, maar een goed doel wordt niet losgelaten. De organisatie heeft contact gezocht met de Voedselbank West-Friesland, die het vanwege Covid 19 veel drukker heeft dan andere jaren: veel gezinnen kloppen hier aan omdat ze niet meer rond kunnen komen. Dus gaat de school kerstpakketten samenstellen, met behulp van leerlingen, ouders, mentoren en collega’s.

De bedoeling is dat iedere leerling minimaal twee houdbare producten inlevert op school. Waarbij iets kerstigs natuurlijk de voorkeur geniet. Te denken valt aan pakken koffie of blikken soep, maar ook waxinelichtjes, kerstservetten of spelletjes. Met alle spullen gaat de organisatie van de Goede Doelendag dozen samenstellen, die de Voedselbank op 18 december ophaalt. Mensen kunnen ook geld doneren, waarmee boodschappen worden gedaan om de dozen aan te vullen, aldus de organisatie.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen