Het gemeentehuis van Schagen in een oranje gloed en een speciale vlag in top. Geweld tegen vrouwen moet stoppen. ’Iedereen verdient een veilige omgeving’

Sigge van der Veek hijst de vlag op het raadhuis aan De Laan in Schagen.
© Foto Gemeente Schagen/Pierre Mettes
Schagen

Hij koos er een dag met rustig weer voor, maar moest evengoed in een veiligheidstuigje. Zekerheid voor alles op het dak van het gemeentehuis aan de Laan in Schagen.

Wethouder Sigge van der Veek hees er een speciale vlag die benadrukt dat ook Schagen zich inzet om geweld tegen vrouwen tegen te gaan.

Zoals op vele andere plekken wordt het gemeentehuis ook oranje aangelicht, in het kader van Orange the World, de internationale campagne om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

„We vragen hiermee aandacht voor de actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, want iedereen verdient het om te leven in een veilige omgeving”, zegt Van der Veek.

De achttien wethouders in Noord-Holland Noord dragen via een speciaal filmpje op YouTube het belang van de actie nog maar eens uit.

In Nederland krijgt ongeveer 45 procent van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Alleen al in Noord-Holland Noord waren er het afgelopen jaar meer dan 4.500 meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Van der Veek: „Het is hard nodig dat deze problemen aangepakt worden. Ieders hulp is hierbij nodig.”

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.