Driegangenmenu voor vrijwilligers ’t Stadsplein in Bovenkarspel als middel tegen eenzaamheid

Vrijwilligers Jack en Gré halen hun maaltijd op bij ’t Stadsplein.
© foto Stadsplein
Bovenkarspel

Veel van de activiteiten die de sociaal werkers van ’t Stadsplein in Bovenkarspel gewoonlijk organiseren gaan in deze coronatijd niet door. Maar wat wél kan is een driegangenmenu als hart onder de riem.

Dus stonden Desiree Vegter en Willy Pronk dinsdag de hele dag in de Kookstudio, waar gewoonlijk workshops worden gehouden. Met ingrediënten die deels zijn gesponsord door lokale supermarkten maakten zijn een volwaardig driegangendiner, die de vrijwilligers en cliënten van Wonen Plus tegen een zeer geringe vergoeding kunnen ophalen.

Gezondheid

Coördinator Wonen Plus Suzanne van Zoonen: ,,We zien de mensen nu veel minder. Veel vrijwilligers kunnen niet naar het sociaal centrum komen vanwege hun gezondheid. Voor sommigen betekent dit dat ze vrijwel niemand meer zien. Mensen die alleen wonen, die een klein sociaal netwerk hebben. Wij willen ze laten weten dat we aan ze denken.’’

Eerder hield ’t Stadskantoor contact via telefoontjes of een attentie als een tijdschriftentas, een kaart en het gezichtenboek, dat door Ons Stede Broec is uitgebracht met afbeeldingen van alle vrijwilligers. Nu is voor de tweede keer een maaltijd bereid. ,,We zijn afhankelijk van de ingrediënten die we krijgen, dus het is koken wat de pot schaft, maar iedereen is enthousiast.’’

De meeste vrijwilligers komen de maaltijd in een tijdslot ophalen. Voor wie dat niet kan wordt het thuisgebracht. ,,Het is voor ons ook een manier om hen weer even te zien, te peilen of alles goed gaat, even een praatje te maken.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen