Premium

Een Zaanse vogelaar ziet de ijsvogel vanaf een bruggetje vlakbij huis, maar Ariane raakt gefrustreerd omdat ze deze vogel altijd ’net niet’ spot [column Bleesstof]

Nu ben ik toch wel een beetje gefrustreerd. Sla ik vrijdag pagina 10 van het regiokatern open, lees ik dat je de ijsvogel zelfs in het Volkspark aan de Provincialeweg kunt tegenkomen! Dat kan toch niet waar zijn? In het Twiske, langs de Gouw, in het Jagersveld, overal moet dit diertje leven maar ik heb het nog maar éénmaal in mijn leven gezien!

Hier kan ik niet mee leven, dit begint een onbeschrijfelijke frustratie voor me te worden. Die ene keer dat ik de vogel zag, ik denk nu tien jaar geleden, was dat ergens bij een plas langs de A4. Ik was echt onder de indruk, alsof ik een heel bijzondere, exotische vogel spotte. Dat prachtige blauwe ruggetje boven die oranje buik, dat smaakte naar meer! En dan de naam: ijsvogel; intrigerend! Alsof het dier regelrecht van IJsland geëmigreerd is en zich nu in Nederland, zelfs Zaandam thuis voelt. Net als die groene halsbandparkieten die je nu overal ziet, ook mooi, maar wel stukken minder bescheiden. Die hoor ik al van veraf krijsen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen