Premium

Larense Gitte Spee maakt nieuwe versie van kinderboek Aap en Mol in Laren en is daarmee nog lang niet klaar. ’Zonder tekenen word ik depressief. Ik blijf het doen zolang ik het kan’

Voor de Mauvepomp overhandigt Gitte Spee de ververste pagina uit Aap en Mol in Laren aan burgemeester Nanning Mol.
© STUDIO KASTERMANS ALEXANDER MARKS
Laren

Burgemeester Nanning Mol nam zaterdag een schets van de nieuwe uitgave van het kinderboek Aap en Mol in Laren in ontvangst. Makelaarskantoor Voorma en Walch stelt het voor de Larense kinderen ter beschikking. Het boek van illustrator en schrijfster Gitte Spee is het zoveelste succes in de rij.

„Ik wilde dit al van kinds af aan”, vertelt Gitte Spee in haar atelier achter haar woning in Laren. Ze kijkt lichtelijk verbaasd naar de hoeveelheid karakters, beestjes en verhalen die ze enthousiast uit de kasten heeft getrokken. Haar blik is liefdevol als kijkt ze naar de grote stapel boeken en schetsen die ze de afgelopen 35 jaar allemaal geproduceerd heeft. Van lieflijk ogende biggetjes, vosjes tot olifanten. „Ja, het zijn toch een beetje mijn alter-ego’s. Ze hebben allemaal iets van mij. De tekeningen moeten je ook het verhaal intrekken. Het zijn verhalen waarmee je moet kunnen meeleven. Dat vind ik belangrijker dan dat het mooi is.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen