Fc Volendam voor tiende keer op rij ongeslagen na 1-1 bij Jong Ajax

Amsterdam

Het ene gelijkspel is het andere niet. De 1-1 tegen TOP Oss werd door Volendam betreurd als puntverlies. Met de 1-1 maandagavond tegen Jong Ajax kon iedereen vrede hebben.

Beide ploegen hielden elkaar keurig in evenwicht. Al zette Volendam in de slotfase nog wel aan om de winst te forceren, maar moest zich tevreden stellen met het feit dat het dankzij de puntendeling ook al tien wedstrijden op rij ongeslagen is. Al had Alex Plat in de slotmin uut eigenlijk een punt moeten stelen voor Volendam. De middenvelder schoot echter te slap in.

Volendam-trainer Wim Jonk moest het op De Toekomst zonder een fiks aantal vaste krachten doen. Naast Derry John Murkin, Brian Plat en Ibrahim el Kadiri haakten ook Franco Antonucci en doelman Nordin Bakker af. Joey Roggeveen maakte daarom zijn debuut tussen de palen.

Mohamed Betti ontbrak ook in de basis, maar zat wel op de reservebank. Jonk probeerde in Amsterdam een nieuwe tactische variant uit met drie verdedigers en twee spitsen (Kaars en Mulattieri). Nick Doodeman (rechts) en Dean James bestreken de zijkanten.

Beide ploegen probeerden vroeg druk te zetten en hielden elkaar lange tijd in evenwicht. De beste mogelijkheid was voor Ajax, nadat de opgejaagde Alex Plat in de fout ging. Únüvar leek te profiteren, maar Mike Eerdhuijzen bracht op de doellijn redding. Volendam had pech dat een inzet van Martijn Kaars op de paal eindigde. Dean James wachtte na een snelle counter net te lang met schieten.

Martijn Kaars zette Volendam na een half uurtje op voorsprong na een goede actie van Boy Deul, maar een paar minuten later was het al weer gelijk. Jensen scoorde na een actie van Pinas: 1-1.

Na rust kwam er in de score geen verandering meer. Joey Roggeveen reageerde een aantal keer attent bij Amsterdamse aanvallen. Martijn Kaars was namens de bezoekers het dichtst bij een treffer, maar schoot na een snelle uitval net voorlangs.

Jong Ajax: Scherpen; Kasanwirjo, Llansana, Rensch, Douglas; Regeer, Pinas (61. De Waal), Taylor; Hansen, Jensen (90+2. Tasci), Ünüvar (61. Giovanni).

FC Volendam: Roggeveen; Tol, Van de Ven, Eerdhuijzen, James (61. Flint); Doodeman (83. Panka), Deul, Plat, Vlak (61. Ben Sallam); Mulattieri (83. Iatroudis), Kaars (72. Maloney).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen