Er wordt geld opgehaald voor een overlevingspak voor Lynn, die vaak in het park in Den Burg slaapt. Want met de winter op komst kan ’het parkmeisje’ wel wat steun gebruiken

Het park in Den Burg waar Lynn haar nachten doorbrengt.
© Archieffoto Ingrid Spelt
Den Burg

Stichting De Wezentuin zet een crowdfundingsactie op voor een overlevingspak, de zogenaamde sheltersuit, voor het zwervende parkmeisje Lynn (echte naam bekend bij redactie) op Texel. Zij woont al twee jaar in het park en omwonenden maken zich zorgen over haar fysieke en mentale gezondheid nu ze de winter in moet.

Een sheltersuit is een warme jas en slaapzak in een. Mensen die zich zorgen maken om het parkmeisje kunnen een vrijwillige bedrage doneren aan de Stichting Wezentuin, rekeningnummer NL29RABO0122776992 ovv Het Parkmeisje. Er is ongeveer driehonderd euro nodig voor het overlevingspak.

Sheltersuit bestaat uit een klein team dat zich inzet voor kwetsbare mensen in Nederland die minder geluk hebben in het leven. Zij stellen dat niemand het verdient om in slechte en onmenselijke omstandigheden te moeten leven en ontwikkelden de sheltersuit voor daklozen..

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.