De luxe camping op tennispark De Voetel in Limmen mag er komen en het ontwerp is klaar

Een impressie van het nieuwe park op De Voetel; links tennissen, rechts kamperen.
© Illustratie De Voetel
Limmen

Het is definitief: camping De Voetel in Limmen mag er komen. De Raad van State wees de laatste bezwaren tegen het plan voor een kleine, luxe camping op tennispark De Voetel vorige week af.

Eigenaren Dennis en Ingrid Boontje waren al begonnen met diverse werkzaamheden, maar kunnen nu verder met de bouw van zeventien campingplaatsen, elk met eigen sanitair. Er komen vijf of zes ’safari tenten’ of ’tiny houses’. Daarnaast krijgt de camping elf vrije plaatsen, met ruimte voor een eigen tent, caravan of camper.

De camping wordt gebouwd op vier voormalige tennisbanen; er blijven er nog zeven over, die deels voorzien worden van de lichtinstallatie van de vier banen die zijn opgebroken.

De toegangsweg naar de camping komt vanaf de Kapelweg, en nog een fietspad naar de Hoogeweg. De groene afscheidingen tussen de banen blijven zo veel mogelijk intact.

Het echtpaar Boontje heeft nog geen logo voor de nieuwe Voetel. Eenieder kan ideeën insturen naar dennis@bergenbal.nl. De bedenker van het winnende ontwerp krijgt een sportabonnement naar keuze voor een half jaar tennis, squash, fitness of sportklimmen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen