Vrouw (55) gooit kokendheet water naar agent in Den Helder en wordt aangehouden voor poging tot zware mishandeling

© ANP
Den Helder

Een 55-jarige vrouw uit Den Helder is donderdagavond aangehouden aan de Kanaalweg in haar woonplaats voor poging tot zware mishandeling van een agent. De verdachte gooide kokendheet water naar de diender.

De politie kreeg een melding dat in een portiekflat een vrouw met een scherp voorwerp, vermoedelijk een mes, op de deur van een buurvrouw aan het inhakken was. Ook werd die buurvrouw beledigd en bedreigd.

Een motoragent ging poolshoogte nemen. Hij klopte aan bij de woning van de verdachte. In eerste instantie werd daar niet op gereageerd, maar plotseling deed de vrouw haar voordeur open en stond ze met een waterkoker met gloeiend heet water voor de agent. De inhoud daarvan gooide ze richting het gezicht van de diender.

Gevallen

De politieman kon net op tijd wegspringen. Bij die ontwijkingsmanoeuvre viel de agent wel bijna naar beneden. Een trapleuning voorkwam dat. Het meeste water kwam op de grond terecht, een beetje belandde op de kleding van de politieman. Door zijn motorkleding liep hij geen verwondingen op.

De vrouw sloeg vervolgens haar deur dicht. Het lukte de motoragent, met hulp van collega’s, om die deur open te breken, waarna de vrouw werd aangehouden. Zij zit nog vast voor verhoor. De motoragent heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.