Goed nieuws voor AZ: geblesseerde spelers zijn weer fit en kunnen zondagavond tegen Emmen spelen

De ingang van het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer.
© Foto Theo Brinkman
Wijdewormer

Goed nieuws van het spelersfront bij AZ. De club kan zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen beschikken over Teun Koopmeiners, Dani de Wit en Jonas Svensson.

De drie spelers meldden zich vorige week vanwege blessures af voor interlands, maar is op tijd hersteld. Vrijdagochtend trainden ze alle drie volledig mee met de selectie.

Door de terugkeer van het drietal staan nu alleen nog Ron Vlaar en Jordy Clasie aan de kant. Zij zijn al langer geblesseerd. Beiden zijn wel weer op de weg terug, maar trainen nog niet met de groep mee.

Ander goed nieuws was dat de sneltesten die de spelers vrijdagochtend deden, allemaal een goede uitslag toonden. ,,Zaterdag krijgen we de uitslagen van de gewone test, dus dat is nog even afwachten. Maar de voortekenen zijn dus goed’’, zegt trainer Arne Slot.

Lees ook: Arne Slot: ’We moeten nog heel veel inhalen, dus we zijn niet in de positie om spelers te sparen’

Alle spelers die eerder in de week op pad waren met nationale teams, waren vrijdag terug op het trainingsveld. Het ging om bijna een volledig elftal: Owen Wijndal, Calvin Stengs en Marco Bizot waren bij het Nederlands elftal, Myron Boadu bij Jong Oranje, Jesper Karlsson bij Jong Zweden, Hakon Evjen bij Noorwegen, Albert Gudmundsson bij IJsland, Yukinari Sugawara bij Japan, Pantelis Hatzidiakos bij Griekenland en Zakaria Aboukhlal bij Marokko.

AZ-FC Emmen, zondagavond 20 uur.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen