Knuffels om aandacht te vragen voor kinderleed: ’Alleen volwassenen kunnen dit probleem oplossen’

Petra van Gemert legt de knuffels bij het gemeentehuis in Hoorn.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

,,Wat fijn dat u mij heeft gevonden. Lees de boodschap en laat mij hangen.” Dit is te lezen op het briefje bij de knuffels die Petra van Gemert bij het Hoornse gemeentehuis heeft neergezet.

In het kader van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind vraagt zij hiermee aandacht voor verborgen kinderleed.

De Hoornse Petra van Gemert is gastouder en zet zich onder meer in voor de organisaties Save the Children en Children Free and Safe. Door het plaatsen van knuffels op prominente plekken, hopen initiatiefnemers verspreid over het hele land de bewustwording over de schending van kinderrechten in Nederland te vergroten.

Van Gemert heeft ervoor gekozen knuffels neer te zetten bij de ingang van het gemeentehuis, waarna ze verspreid over de stad hier en daar nog een exemplaar achterlaat.

Bewustwording

Door de knuffelactie probeert de Hoornse gastouder bewustwording te creëren voor de schending van kinderrechten. ,,Er is veelal sprake van verborgen leed. Op dit moment zitten er door corona veel kinderen vast in een onveilige thuissituatie. Daarnaast bleek uit een onderzoek van Save the Children dat er in tien jaar tijd 2500 kinderen uit asielzoekerscentra zijn verdwenen. Er gebeurt een heleboel op dit gebied waarvan wij geen weet hebben.”

(Tekst gaat door onder de foto)

De stapel knuffels die Petra van Gemert ontving na een oproepje op Facebook.
© Foto aangeleverd

Naastenliefde

Aan elke knuffel hangt een briefje met daarop een tekst die aandacht vraagt voor problemen als kinderhandel en pedofilie, en in het bijzonder de heroprichting van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD).Volgens Van Gemert is de opkomst van deze partij een kwalijke zaak, onder andere omdat er in het partijprogramma van de PNVD gepleit wordt voor het legaliseren van privébezit van kinderporno. ,,Kinderen zijn te jong om iets aan deze situatie te veranderen, dus het komt aan op volwassenen. Wij zijn de enigen die er iets aan kunnen doen”, aldus de Hoornse.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen