Frank de Wit grijpt net naast medaille op EK judo

Frank de Wit (bovenop) won in de kwartfinale van het EK nog van de Belg Sami Chouchi.
© Foto EPA
Praag

Frank de Wit heeft net naast zijn eerste EK-medaille gegrepen in de categorie tot 81 kilogram. De 24-jarige judoka uit Heemskerk verloor op het Europees kampioenschap in Praag in de herkansing om brons van de Georgiër Luka Maisuradze.

De Wit was het toernooi goed begonnen, zonder problemen haalde hij de halve finale van het EK in de hoofdstad van Tsjechië. Daarin was Ivaylo Ivanov uit Bulgarije echter te sterk. De Wit verloor na een ippon.

De Nederlander mocht in de herkansing tegen Luka Maisuradze. Hij kwam echter een score achter, waardoor hij in de slotminuut zijn tactiek moest aanpassen tot alles-of-niks. Het werd niks, want Maisuradze nam zijn aanval over en won met een ippon.

De Wit heeft nog nooit een medaille gewonnen op een EK, WK of Olympische Spelen. Hij won echter wel al drie keer een groot internationaal toernooi: de Grand Slam in Parijs, Abu Dhabi en de Grand Prix in Tbilisi. Bij de Grand Slam in Boedapest werd hij vorige maand nog vijfde, dezelfde plaats als nu op het EK in Praag.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen