Zanger Pascal Redeker uit Medemblik gaat online optreden verzorgen vanuit Rotterdam Ahoy. ’Op een legendarisch podium uitpakken voor mijn trouwe fans’

Pascal Redeker voor Ahoy.
Medemblik

Vanaf het moment dat er vanwege de corona-uitbraak een streep ging door al zijn optredens, zingt Pascal Redeker zijn fans wekelijks toe in een livestream op social media. En dat is zo’n groot succes, dat de zanger uit Medemblik van deze muzikale ’vrijdagmiddagborrel’ een xxl-versie bedacht.

Hij bouwde de spanning de afgelopen dagen al langzaam op voor zijn vaste volgers. En nu is het hoge woord eruit. Pascal Redeker (35) gaat op 11 december optreden in Rotterdam Ahoy.

Je agenda was opeens leeg en je besloot iets anders te bedenken?

,,Ja, toen ik verplicht thuis kwam te zitten en mijn publiek niet meer live kon bereiken ontstond het idee om wekelijks een Vrijdagmiddagborrel te houden. Een livestream op Facebook waarbij de kijkers nummers kunnen aanvragen. Zo kon ik mijn muzikale ei kwijt en hoefden mijn fans me niet te missen.”

Wel compleet anders zeker, zo’n online optreden?

,,Ja, heel anders! Je ziet niet of de mensen het naar hun zin hebben. Dat is echt wel iets dat ik mis. Het persoonlijke contact met mijn fans. De reacties online maken een hoop goed, maar ik zou het zo weer inruilen voor het bijna dagelijks van hot naar her racen om optredens te geven in heel Nederland. Gelukkig was de livestream wel meteen een groot succes. In het begin van de crisis, toen alle mensen thuis zaten, waren mijn kijkcijfers het hoogst. Dan moet je denken aan 1500 tot 1700 mensen die anderhalf uur lang continu kijken. Er zijn er ook die vijf minuten kijken of een kwartier. En omdat het online blijft staan kun je het ook terugkijken. Bij elkaar opgeteld kom je uit op 120.000 kijkers. Daar ben ik ontzettend trots op.”

Wat als die allemaal tegelijk een liedje aanvragen?

,,Ik pik de verzoekjes eruit waarvan ik denk: ’Ja, die gaan we doen’. Doordat ik twaalf jaar huiszanger geweest ben in Café Bolle Jan in Amsterdam, heb ik een heel groot en breed repertoire. Dus als er eens een vreemde eend in de bijt zit qua verzoekjes vind ik het juist leuk om die er dan eens bij te pakken.”

En nu ga je optreden vanuit Ahoy. Hoe is dat idee ontstaan?

,,De kijkers hebben al vanaf moment één gezegd dat ik er geld voor moest vragen, omdat ik natuurlijk geen inkomsten meer had. Ze waren super begaan met mij. Maar dat kon en wilde ik niet. Het voelde een beetje als ongegeneerd je handje ophouden. Toen heb ik gezegd: ’Als ik dat dan doe, dan wil ik jullie ook echt iets vets bieden’. Ik heb de organisator van De Vrienden Van Amstel Live in mijn netwerk zitten en zo kwam het plan om het in Ahoy te gaan doen. Een legendarisch podium waar ik heel groot ga uitpakken.”

Wat kunnen de kijkers precies verwachten op 11 december?

,,Ze kopen een kaartje en mogen zelf weten hoeveel ze ervoor betalen. En dan ga ik ze, samen met mijn muzikale vrienden Django Wagner, John West en Wilbert Pigmans, een heel vette show van twee uur geven. Als achteraf blijkt dat het een financiële steun is, ben ik nog blijer. Maar daar doe ik het niet voor. Ik doe het echt om de mensen een geweldige middag te bezorgen. Dat ze zeggen: ’Die Pascal, die moet ik op mijn feestje hebben!’ Want op die feestjes kan ik niet wachten.”

Meer info: www.pascalredeker.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen