Vijftiende coronadode in gemeente Schagen en groot aantal nieuwe besmettingen in Den Helder

Schagen

Het coronavirus heeft in de gemeente Schagen opnieuw een dodelijk slachtoffer geëist. Het is de vijftiende coronadode in de gemeente sinds de uitbraak van covid-19 in maart.

Dat blijkt uit de actuele cijfers van het RIVM, die van donderdagochtend 10 uur. Het sterfgeval in Schagen is de 29ste coronadode in de Noordkop.

Verder kwamen er 56 nieuwe besmettingen aan het licht. Meer dan de helft daarvan betreft inwoners van de gemeente Den Helder (29), waar dus een plotselinge piek te zien is. Woensdag werd bij elf inwoners van Den Helder het virus ontdekt, dinsdag nog twee minder.

In de gemeente Schagen zijn zestien nieuwe gevallen geconstateerd. Tien inwoners van Hollands Kroon testten positief. Op Texel kwam er slechts een nieuwe besmetting bij. In totaal is nu 2367 inwoners van de Noordkop een besmetting vastgesteld.

Het aantal ziekenhuisopnames is donderdag gelijk gebleven (79). In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel 35 coronapatiënten, waarvan vijf op de intensive care en dertig op de geïsoleerde verpleegafdelingen.

Lees meer: Op pad met de coronatestbus: ’Bij sommige mensen kom je heel diep met een staafje, bij andere nauwelijks’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.