Voetbalclubs Dindua en West Frisia weer stapje dichter bij nieuwe fusievereniging sv Enkhuizen

Het gecombineerde damesteam van Dindua en West Frisia speelt al in het nieuwe blauwe shirt.
© archieffoto
Enkhuizen

Voetbalclubs Dindua en West Frisia zijn weer een stapje dichter bij de nieuwe fusievereniging sv Enkhuizen, die in seizoen 21/22 het veld opgaat in het blauw/gele shirt dat de damesteams nu al dragen.

Tijdens een informatieve bijeenkomst, die vanwege corona in Teams plaatsvond, werden de leden meegenomen in de juridische risico's van het fusiebesluit, dat half september genomen werd.

De pakweg 53 leden die de meeting online volgden werden tevens geïnformeerd over de samenstelling van de nieuwe commissie, de aanpak richting een nieuw bestuur en alle andere haken en ogen die een fusie inhouden.

Want één gezamenlijk sv Enkhuizen ontstaat niet over een nacht ijs, bevestigt West Frisiavoorzitter Leonie de Groot. ,,We zijn achter de schermen druk bezig met de statuten, met de Kamer van Koophandel en de notaris.

Als binnen een maand na vastlegging van de nieuwe statuten niemand bezwaar maakt is sv Enkhuizen een feit.

Stemming

Op de gezamenlijke bijeenkomst die woensdag gehouden werd voor de clubs werd louter informatie verstrekt, er werd niet gestemd. Dat gebeurt volgens De Groot wel in maart, als beide clubs apart definitief moeten instemmen met het fusietraject.

Ondertussen zijn commissies benoemd en commissies van beide verenigingen aan elkaar gekoppeld om op het gebied van jeugdzaken, facilitaire zaken en bijvoorbeeld de website tot n vereniging te komen, die in mei een feit moet zijn.

Dan volgt de oprichtingsvergadering van sv Enkhuizen en moeten bijvoorbeeld de kandidaten bekend zijn voor het nieuwe bestuur. Dan wordt ook een nieuwe voorzitter benoemd. Wie in het nieuwe bestuur stappen kan De Groot nu nog niet zeggen. ,,Dat is aan de commissie waarin mensen van Dindua èn West Frisia zitten.

Ondertussen is de animo voor de nieuwe voetbalclub, die meer dan 800 leden zal hebben, groot. Er wordt door de dames - waarin beide clubs al samen een team vormen- en sommige jeugdteams al in het nieuwe tenue gespeeld op sportpark Immerhorn en ook woensdag viel geen onvertogen woord.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen