Ook online kunnen Enkhuizertjes spieken wat er in de nachtelijke uren in het Pieten Pakhuis gebeurt [video]

Sinterklaas heeft weer zijn intrek genomen in de Drommedaris in Enkhuizen.
© Videostill uit ’Spieken in het Pieten Pakhuis’
Enkhuizen

Jong Enkhuizen moest even geduld hebben, maar woensdagochtend was het zover. Alle kinderen kregen een kijkje in het Enkhuizer pietenleven. Online, dat wel.

’s Nachts, als iedereen slaapt, komt de Drommedaris tot leven als het Pieten Pakhuis. De vlag wappert bovenop de Drom, de pieten oefenen om straks lenig over de daken te kunnen klauteren, ze hebben het druk met het bakken van pepernoten, het aflopen van de verlanglijstjes en het inpakken van de cadeautjes, tot aan de piano toe.

(artikel loopt door onder foto)

De Pieten zijn druk bezig met het bakken van pepernoten.
© Videostill uit ’Spieken in het Pieten Pakhuis’

Normaal gesproken kunnen kinderen ’live’ een kijkje nemen in het Pieken Pakhuis. Dat zit er vanwege het coronavirus niet in. En ook in de Drom naar een Sinterklaasfilm kijken wordt nu een beetje lastig. Dus brengt de Drommedaris de film gewoon naar de kinderen toe.

Basisscholen

De korte Sinterklaasfilm ’Spieken in het Pieten Pakhuis’ wordt door de Drom aangeboden aan alle basisscholen en kinderopvangcentra in Enkhuizen. Zo kunnen alle kinderen mee op dit nachtelijke Sinterklaasavontuur in hun eigen stad.

Leuk voor de Drom, om ook in deze bijzondere tijden cultuur te blijven brengen bij de inwoners van Enkhuizen en tegelijkertijd te benadrukken dat de Drom er voor iedereen is, voor jong en oud, voor liefhebbers van film, theater en cabaret. En ook voor bijzonder bezoek: Sint en zijn Pieten. Zo zien de kinderen van Enkhuizen dat, hoewel ze de intocht in de haven niet konden meemaken, Sinterklaas wel degelijk in de Haringstad is en het daar in de nachtelijke uren behoorlijk druk heeft om van Pakjesavond een groot feest te maken.

Nog even een kleine praktische aanvulling voor de kinderen: de slaap- en werkkamer van Sinterklaas is de komende zaterdagen (21 en 28 november en 5 december) te bewonderen in de Westertoren. De Drom doet echter alleen 's nachts, als alle kleine en grote mensen slapen, dienst als Pieten Pakhuis. Er kan dus door de kinderen geen bezoek worden gebracht aan het Pieten Pakhuis. Wel wappert de Sinterklaasvlag tot en met 5 december fier op het dak van de Drom.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen