Sebastian Soto (Telstar) kende een droomdebuut voor de Verenigde Staten met twee doelpunten, maar is alweer bezig met FC Dordrecht thuis: ’Gek hoe mijn brein werkt’

Sebastian Soto eerder dit seizoen na een goal tegen Helmond Sport.© Archieffoto

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Twee keer scoren bij je debuut als international. Een droom, zegt Sebastian Soto na zijn twee goals voor de Verenigde Staten tegen Panama. „Maar ik ben alweer bezig met de wedstrijd tegen FC Dordrecht.”

De twintigjarige Amerikaan speelde dit seizoen zeven wedstrijden bij Telstar, waarin hij vijf keer scoorde. Het team van bondscoach Gregg Berhalter oefende afgelopen week tegen Wales en Panama. Tegen Wales bleef Soto de gehele wedstrijd op de bank. Maandag mocht hij in de 77e minuut invallen. „Ik keek naar de klok en bedacht me dat het net genoeg was om een doelpunt te maken. Dat het er twee werden, overtrof ook mijn verwachtingen.”

Soto viel in bij een 3-2 stand, hij maakte binnen vijf minuten de 4-2. „Dat doelpunt ’killde’ de wedstrijd, daarna zakte de moed bij Panama in de schoenen”, aldus de man die de eindstand in blessuretijd bepaalde op 6-2.

Soto trainde woensdag voor het eerst weer mee met Telstar. De spelers vingen hem enthousiast op en zeiden dat hij de ’American dream’ leefde. „Het was ook zeker een droom om mijn debuut te maken en te scoren”, zeg Soto. „Ik heb daar vanaf kleins af aan voor gewerkt. Maar het is gek hoe mijn brein werkt. Als ik een doel heb gemaakt, focus ik meteen op het volgende.”

En dat volgende doel is FC Dordrecht thuis met Telstar. Soto wil zijn ploeg graag helpen aan de eerste zege sinds de 2-0 thuiswinst op Helmond Sport op 23 oktober waarbij hij de productie voor zijn rekening nam. Toen Soto op weg was met de nationale ploeg, verloren zijn teamgenoten van Go Ahead (1-2) en NAC Breda (1-0). „Ik probeerde zaterdagavond een stream te vinden van Telstar - NAC, helaas lukte dat niet. Ik zat de hele tijd de livescores te verversen om er iets van mee te krijgen. Ik ben fit en voel me goed. Ik hoop dat we een overwinning kunnen pakken.”

Trainer Andries Jonker kan tegen FC Dordrecht wederom geen beroep doen op tweede doelman Trevor Doornbusch. Ook verdedigers Anthony Berenstein, Vincent Regeling en Kick Groot zijn nog niet hersteld.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen