Premium

Het geluk van een klavertje vier heet Oxalis in Wervershoof

© Foto Marcel Rob

Als je in de keuken van The Fat Duck hebt gewerkt, ken je het klappen van de zweep. Tijdens de eerste lockdown wist Geoffrey van Melick al snel de thuiseters met wraps aan zich te binden. Die zijn nog steeds te bestellen, maar met Oxalis at Home proef je meer van deze chefs kunnen.

Het is alweer ruim drie jaar terug dat Geoffrey van Melick in het voormalige postkantoor van Wervershoof de deuren van zijn restaurant Oxalis opende. Daarmee zette hij definitief weer voet op eigen bodem om al het geleerde in praktijk te brengen. Deze chef heeft geen geringe bagage om uit te kunnen putten. Hij deed niet alleen ervaring op in het Britse driesterrenrestaurant The Fat Duck van de befaamde chef Heston Blumenthal, maar stond ook in Hong Kong in de keuken van de Nederlandse twee-sterrenchef Richard Ekkebus en - iets dichter bij huis - was de rechterhand van de Hoornse twee-sterrenchef Michel van der Kroft die in Harderwijk achter de kachel van ’t Nonnetje staat.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen