Omstanders botsen met politie bij onregeldheden in Volendam; drie aanhoudingen [video]

Volendam

Bij ongeregeldheden in de omgeving van de Boezelgracht in Volendam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen aangehouden.

Het drietal werd aangehouden wegens belediging en het verstoren van de openbare orde. Eerder die nacht kreeg de politie het aan de stok met een groep jongeren die vuurwerk afstoken. Ook hield de groep zich niet aan de coronamaatregelen.

De eerste aanhouding vond plaats op de P.C. Hooftgracht. Een 46-jarige man bemoeide zich met een gesprek tussen agenten en jongeren. Nadat hem werd verzocht om weg te gaan, begon hij zich op te dringen. Uiteindelijk werd hij aangehouden.

Die aanhouding schoot in het verkeerde keelgat van nog twee andere Volendammers in de leeftijd van 47 en 50 jaar. Het tweetal beledigde de politie. Ook zij werden aangehouden. Daarnaast deelden agenten nog vijf boetes uit voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Wapenstok

De politie stelt in een bericht dat de beledigingen ’schokkend’ waren: „De politie heeft samen met anderen (zoals toezichthouders) de taak om toe te zien op de naleving van de coronamaatregelen en op die manier een bijdrage te leveren aan de veiligheid en gezondheid van mensen. Het is schokkend te zien dat politiemensen tijdens dit werk worden uitgescholden en zodanig worden benaderd dat zij diverse malen een wapenstok moesten gebruiken om de orde te herstellen.”

Zo’n 30 jongeren hebben eerder een brief van de gemeente Edam-Volendam ontvangen over een mogelijk groepsverbod vanwege incidenten in het Middengebied.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen