BEL by Night op zoek naar schoonheid van de nacht. Fotowedstrijd alternatief voor Nacht van de Nacht bij Het Spookbos

Laren

Het evenement Nacht van de Nacht dat in de BEL-gemeenten jaarlijks met veel veel succes wordt gehouden bij Het Spookbos in Laren, wordt dit jaar vervangen door een fotowedstrijd, die de naam ’BEL by Night’ meekreeg.

De alternatieve Nacht van de Nacht-viering is een gevolg van de coronamaatregelen. Nu het niet mogelijk is om de gebruikelijke vijfhonderd bezoekers uit de BEL-gemeenten bij Het Spookbos te ontvangen, is de organisatie op zoek gegaan naar een coronaproof alternatief. Dat is de fotowedstrijd geworden. Iedereen die het leuk vindt om de schoonheid van de nacht in Blaricum, Eemnes of Laren vast te leggen, kan meedoen.

Tijdens de Nacht van de Nacht, een initiatief van de Natuur- en Milieufederatie, wordt stil gestaan bij het belang van duisternis en het effect dat lichtvervuiling heeft op nachtdieren.

Deelnemers aan BEL by Night strijden in drie leeftijdscategorieën (tot 12 jaar, 12-18 jaar en 18 jaar en ouder) om leuke prijzen. De ingezonden foto’s worden door een onafhankelijke jury beoordeeld. De mooiste foto’s worden op groot formaat tentoongesteld in het BEL-kantoor in Eemnes. Inzendingen kunnen vanaf zaterdag 24 oktober worden ingestuurd naar nme@spookbos.nl onder vermelding van naam en leeftijd. Bij elke foto mag een korte begeleidende tekst worden aangeleverd. Meedoen kan tot zaterdag 14 november.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen