Boswachter vangt gedumpte korenslang in het Robbenoordbos

Een voorbeeld van een korenslang.
© Archieffoto
Wieringerwerf

Boswachter Mikal Folkertsma heeft zaterdagmiddag samen met haar collega een slang gevangen bij het Robbenoordbos in de Wieringermeer. Het ging om een ongevaarlijke koren- of een maisslang, die waarschijnlijk door de bezitter in het bos is achtergelaten.

Folkertsma kreeg via Het Bonte Buitenleven een melding dat er bij het Robbenoordbos een slang was gespot waarna ze op onderzoek ging. ,,Door de goede melding vonden we de slang vrij snel, ook al omdat de slang door het koude weer zich niet had verroerd.’’ Folkertsma belde een collega van Aeres MBO in Almere, die gespecialiseerd is in reptielen en amfibieën.

Op basis van het ’signalement’ concludeerde hij dat het om een korenslang of maisslang ging, een voor de mens ongevaarlijke soort en in Nederland een van de meest gehouden slangensoorten. ,,Een gedumpt dier dat we via aanwijzingen uit Almere snel konden vangen.’’ Folkertsma reed met de slang naar Enkhuizen, waarna de collega uit Almere hem na een korte gezondheidscheck overnam. ,,De slang was gezond, maar iets aan de magere kant. Hij blijft even in Almere waarna de slang naar een nieuwe baas gaat.’’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.