Tom Coronel zakt terug naar zesde plek in WK-strijd touringcars na dramatisch weekend op de Hungaroring

Tom Coronel in de pitstraat van de Hungaroring.
© Foto Tom Coronel Racing
Mogyoród

Tom Coronel heeft zijn goede prestaties in de FIA WTCR van vorige week in Slowakije geen passend vervolg kunnen geven. Op de Hungaroring kende de Naarder (48) een ronduit dramatisch weekend.

Na een eerste en twee zesde plaatsen op de Slovakiaring reisde Coronel als de verrassende nummer twee in de strijd om het wereldkampioenschap voor touringcars af naar Hongarije. De ’privateer’ - een coureur die niet direct ondersteund wordt door een autofabrikant - wist dat hij daar een zwaar weekend tegemoet ging, want als racewinnaar kreeg hij tachtig kilo extra ballast aan ’succesgewicht’ in zijn kofferbak mee.

Zo bleek. In de kwalificatie kwam Coronel niet verder dan de negentiende plek. In de eerste race wist hij zich vervolgens nog wel knap naar voren te rijden en met de elfde plaats de schade enigszins te beperken, al zag hij de Argentijn Esteban Guerrieri winnen en hem zo in de WK-stand passeren, terwijl klassementsleider Yann Ehrlacher (Fra) tweede werd en verder uitliep.

De tweede race liep voor Coronel uit op een fiasco. In de beginfase verloor hij in het gedrang in het achterveld al wat plaatsen en later in de race kwam zijn Audi RS3 LMS van het Belgische Team Comtoyou in botsing met Luca Engstler. De Duitser verdween in de vangrail, terwijl Coronel voor straf een drive through-penalty kreeg. Meer dan ’P18’ zat er vervolgens niet in, waar Ehrlacher dit keer de winst greep.

In de derde en laatste race ging het met een dertiende plek al niet veel beter. Door de mindere resultaten staat Coronel nu - na vier van de zes raceweekenden - zesde. De WTCR gaat over twee weken verder op het circuit van Aragón in Spanje en eindigt half november in het Italiaanse Adria.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen