Aantal coronaregistraties in Zaanstreek-Waterland stijgt in etmaal tijd met 157: inmiddels 4478 inwoners van de regio besmet met het virus

De coronateststraat in Zaandam.
© Archieffoto Ella Tilgenkamp
Zaandam/Purmerend

Het aantal coronaregistraties dat er dagelijks bij komt in Zaanstreek-Waterland blijft onvoorspelbaar. Zondagmiddag stond het totaal 157 hoger dan een dag eerder. Er zijn nu 4478 inwoners besmet.

Kwamen er tussen donderdag- en vrijdagmiddag een schrikbarende 267 bij, een etmaal later bleef de teller steken op 79 nieuwe bevestigde gevallen. En zondagmiddag ging het totaal weer met 157 omhoog, blijkt uit de dagcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Dat brengt het totaal voor de acht gemeenten in de regio op 4478 besmettingen sinds de pandemie in maart losbarstte.

In Zaanstad kwamen er in een etmaal tijd 66 nieuwe gevallen bij, wat het totaal aantal besmettingen op 2130 brengt. Voor Edam-Volendam ging het totaal tussen zaterdagmiddag en zondagmiddag met 29 positieve testen omhoog naar 634. Purmerend noteerde in 24 uur tijd 28 nieuwe besmettingen: 895 zijn dat er inmiddels.

Van de kleinere gemeenten ging het totaal in Waterland met acht nieuwe gevallen omhoog, die het totaal op 219 zetten. Wormerland noteerde drie nieuwe besmettingen, er hebben in die gemeente inmiddels 198 positief getest. En Oostzaan kreeg er tussen zaterdag en zondag negen positieve testen bij: 170 zijn dat er nu. In Beemster ging het totaal eveneens met negen omhoog naar 84 vastgestelde besmettingen. In Landsmeer kwamen vijf bij (nu 148 in totaal).

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen