Man met behulp van pepperspray aangehouden na achtervolging in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Een 30-jarige man is zaterdagavond aangehouden op de Geul in Heerhugowaard. Mogelijk was hij betrokken bij een inbraak in een huis aan de Tabaksmolen.

Even voor 20:00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een mogelijke woninginbraak. Agenten reden richting de Tabaksmolen om op zoek te gaan naar de inbreker, toen ze op de nabijgelegen Paltrokmolen een auto met verlichting aan zagen staan.

De auto naderde de politiewagen en stopte. De agenten dachten in eerste instantie dat het een getuige was, maar toen ze uitstapten om hem aan te spreken reed de auto ineens met piepende banden achteruit.

Hij reed weg en sloeg de Amstel op terwijl de agenten de achtervolging inzetten. Op de Geul gaf de bestuurder gehoor aan het stopteken van de politieauto.

De man werd gevraagd om uit te stappen, maar hij weigerde medewerking en was zeer agressief. Hierop werd hij opgepakt, maar ook dit ging niet zonder verzet. Er was uiteindelijk pepperspray voor nodig om de man onder controle te krijgen.

De man uit Heerhugowaard is daarna naar het politiebureau gebracht. Er wordt nader onderzocht of hij iets met de inbraak te maken heeft.

De politie roept getuigen op om zich te melden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen