Gratis appels in centrum van Hilversum; Kortenhoefse melkveehouder Hermien Kemp komt namens Agractie op voor de boeren producten van Hollandse bodem

Hermien Kemp bij de bak met gratis appels op de Kerkbrink.
© Foto Mediahuis
Hilversum

In het dagelijks leven is ze melkveehouder, maar deze zaterdag stond de Kortenhoefse Hermien Kemp met twee grote bakken appels in het centrum van Hilversum. Voor iedereen vier gratis appels. En dat lieten velen zich goed smaken.

Het was een actie van Agractie, een belangenvereniging voor en door boeren dat, kort gezegd, strijdt voor een eerlijk verdienmodel, een realistisch landbouwbeleid en eerlijke educatie en communicatie. ,,Koop nou Hollandse producten, ga kijken bij de boeren in je omgeving, weet wat je eet”, zegt Kemp op het Kerkplein. ,,We maken zulke goede en lekkere producten, maar omdat bijvoorbeeld deze appels niet allemaal even groot zijn of een bruin plekje hebben, worden ze niet in de winkel verkocht. Hartstikke zonde.”

Klein, groot, bruin plekje of niet, tegen het einde van de ochtend is de bak op de Groest al zo goed als leeg. Het stickertje ’4 maximaal’ ontbreekt hier. Hilversummer Jan slaat flink in. ,,Voor de buren, die komen hier niet meer zo makkelijk. Kunnen ze appeltaart van bakken.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen