Napoli waarschuwt AZ nog maar eens even: Atalanta opgerold

Napoli-trainer Gennaro Gattuso wordt na de 4-0 in de feestvreugde betrokken door doelpuntmaker Victor Osimhen.
© Foto AFP/Alberto Pizzoli
Napels

Vijf dagen voor de Europa Leaguewedstrijd tegen AZ heeft Napoli nog maar eens even laten zien wat het kan. Het denderde zaterdagmiddag over Atalanta heen (4-1) op de vierde speeldag van de Italiaanse competitie.

Al in de eerste helft maakte Napoli korte metten met Atalanta, dat Marten de Roon in de basis had. Binnen een half uur hadden Hirving Lozano (twee doelpunten) en Matteo Politano de stand op 3-0 gebracht. Kort voor rust maakte Victor Osimhen er 4-0 van.

In de tweede helft scoorde invaller Sam Lammers (de van PSV overgenomen spits) nog voor Atalanta. Voor Atalanta, dat in de Champions League bij Ajax in de poule zit, was het de eerste nederlaag van het seizoen. De voorgaande drie duels werden ruim gewonnen: 4-2 tegen Torino, 4-1 tegen Lazio Roma en 5-2 tegen Cagliari.

Sancties

Door de dikke overwinning doet Napoli volop mee om de bovenste plaatsen in de Serie A, ondanks de straffen die het onlangs kreeg. Napoli kreeg een reglementaire 3-0 nederlaag tegen Juventus aan de broek en bovendien een punt in mindering op de ranglijst. Die sancties werden door de Italiaanse bond opgelegd omdat Napoli twee weken geleden niet kwam opdagen voor de uitwedstrijd tegen Juventus. Vanwege een groot aantal coronabesmettingen binnen de club bleef Napoli thuis.

Die reglementaire 3-0 was de enige nederlaag van Napoli dit seizoen. De andere drie wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Na vier speelronden draait de club nu met acht punten prima bovenin mee.

AZ

Donderdagavond speelt AZ in Napels tegen Napoli (18.55 uur). Het betreft de eerste speeldag in de groepsfase van de Europa League. In de poule met verder nog Real Sociedad en HNK Rijeka is Napoli de grote favoriet.

Hirving Lozano na zijn tweede doelpunt tegen Atalanta.
© Foto AP/Alessandro Garofalo

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen