Premium

Onder viaducten, in parken of bedrijfspanden: politie ziet toename van illegale feesten in Zaanstreek-Waterland. ’Uitnodigingen worden verspreid via afgesloten socialmedia-accounts’

Agent Jeroen Zonneveld in Purmerend.
© Foto Erik Rietman
Zaandam/Purmerend

Illegale feesten blijven ondanks de tweede virusgolf nog steeds doorgaan. Ook afgelopen weekend moest de politie op diverse plekken in de regio ingrijpen. De feesten zijn al langer een zorg, maar nu de horeca dicht is wordt een grotere toename gevreesd. Politieagent Jeroen Zonneveld: „Iedereen spat een kant op.”

„In de veertig jaar dat ik opruim heb ik nog nooit zoveel flessen drank bij elkaar gezien”, concludeert Daniëlla Ernsting na haar zondagochtendwandeling. Als organisator van ’opruimwandelingen’ in Monnickendam, Purmerend en Beemster ziet ze sinds de sluiting van de horeca een toename van afval in recreatiegebieden in de regio. „Er zitten daar altijd wel jongeren, maar nu zie je echt ophopingen van afval en vooral heel veel lege drankflessen. Ik maak me wel zorgen om die jonge mensen, ik denk persoonlijk dat het in de horeca veiliger is dan zoals het nu gaat.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen