In donkere tijden blijft ijsbaan lichtpuntje: Ook dit jaar weer schaatsen op de Roode Steen in Hoorn [video]

IJspret op de Roode Steen in 2019.
© Foto Benno Ellerbroek
Hoorn

Er is nog een gat van enkele duizenden euro’s in de begroting, maar het is vrijwel zeker dat de ijsbaan op de Roode Steen in Hoorn er ook dit jaar gaat komen, ook al is door de coronacrisis volstrekt onduidelijk in hoeverre de horeca ervan kan profiteren.

„We willen het doorzetten, omdat het zo enorm positief is in deze waanzinnig moeilijke tijd”, verklaart Asher van den Anker van The Eighties, die ook vorige jaren samen met horecaondernemer Frank Wiese zorgde dat in december op Hoorns bekendste stadsplein een grote overdekte schaatsbaan wordt opgezet.

Wiese vindt het mooi om te zien dat hun initiatief door ondernemers én inwoners breed wordt gedragen en hoopt dat ook de gemeente iets kan bijdragen. De gemeente heeft een verzoek om steun nog niet ingewilligd of afgewezen.

Van 5 december tot 3 januari kan er weer op de Roode Steen worden geschaatst, mét koek en zopie voor de kinderen. Tako Rem, die ook de sponsoring regelt, zegt dat de ijsbaan zelf op alle fronten aan de coronavoorwaarden voldoet. „Het is buiten, er is voldoende ventilatie, er zijn vooral kinderen op het ijs, en voldoende afstand houden bij het schaatsen is vanzelfsprekend.”

Hij benadrukt dat de ijsbaan nooit een omzet- of winstoogmerk heeft gehad.

„Het zijn twee horecaondernemers die hun nek uitsteken. Maar hoofdsponsor Parket Floors en de andere vaste sponsors willen graag bijdragen. We hebben ondanks de situatie nog geen enkele afhaker. Er zijn ook meer dan vijftig ondernemers die boardingreclame willen afnemen. Dat zijn toch mooie geluiden in tijden van corona. En vergeet niet, als het onverhoopt toch niet doorgaat, betaalt niemand iets. De organisatie draagt het risico van kosten die al zijn gemaakt.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen