Bittere pil voor Petten: toch geen kermis door aangescherpte coronamaatregelen. ’En een thuisfeestje kan écht niet’, zegt burgemeester Van Kampen

Een vrolijk beeld dat komend weekend niet te zien zal zien, een zweefmolen op de Pettemer kermis. Het traditionele kermisfeest is wegens verscherpte coronamaatregelen afgelast.
© Archieffoto Peter van Aalst
Petten

Door de aangescherpte coronamaatregelen gaat de kermis in Petten niet door. De kermis was gepland van 17 tot en met 20 oktober.

Burgemeester Marjan van Kampen snapt dat deze kermis, altijd de laatste van het kermisseizoen, geliefd is bij jong en oud en dat dit voor veel mensen een bittere pil is.

,,Een grote tegenvaller voor de inwoners van Petten en de kermisexploitanten, die nu opnieuw inkomsten mislopen. Helaas hebben we geen keuze. Ik doe dan ook een dringend beroep op iedereen om zich te houden aan de richtlijnen. Houd afstand van elkaar en ontvang maximaal drie personen per dag in huis. Het aantal besmettingen moet omlaag. En dat krijgen we alleen samen voor elkaar.”

Geen thuisfeestje

,,Ik begrijp dat dit niet leuk is. Maar we moeten samen het virus stoppen. Een feestje thuis, omdat de kermis niet doorgaat, kan dan ook écht niet. We horen van inwoners dat mensen dat toch willen doen. Tegen hen zou ik willen zeggen: doe het niet en houd je aan de richtlijnen. Alleen zo kunnen we voorkomen dat de zorg overbelast raakt en er nóg strengere maatregelen nodig zijn.”

Ongekende disicipline

Als het nodig is, handhaaft de gemeente Schagen als mensen zich niet aan de regels houden, kondigt Van Kampen aan: ,,Deze gedeeltelijke lockdown vraagt opnieuw ongekende discipline van ons. Hoe beter we ons er nu aan houden, hoe eerder we weer terug kunnen naar een soort normaal. Besef: ook dit gaat over. Houd moed mensen. Samen zijn we sterk.’’

Lees ook: Rampjaar van 61-jarige Hoornse kermisbaas eindigt in stijl: ’Van de vijftig kermissen bleven er twaalf over’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.