Schoolapp voor middelbare scholen in Hilversum: ’In deze tijden heel effectief’

Hilversum

De middelbare scholen Alberdingk Thijm College, Laar & Berg, St. Aloysius College en Groot Goylant hebben een eigen schoolapp gekregen. Hiermee willen de scholen ouders sneller op de hoogte houden wat er speelt, bijvoorbeeld rond corona.

Volgens Ineke Bruinsma, directeur Groot Goylant, is de app ontzettend handig in tijden van corona. „Niet alleen omdat informatie sneller door ouders gelezen wordt, je kunt er compacte berichten in kwijt en dat is in deze tijd met veel verandering van coronamaatregelen heel effectief.”

De app is volgens een woordvoerster van de scholen - die onder Alberdingk Thijm vallen - al door meer dan negentig procent van de ouders gedownload. „We hebben de eerste app in september gelanceerd en alle scholen zijn nu net over”.

Een van redenen voor de scholengemeenschap om een app te bouwen, is dat de websites nu nog meer ingezet kunnen worden om nieuwe ouders van informatie te voorzien. „Ook is het zo dat ouders mails kregen, terwijl mentoren vaak ook nog whatsapp gebruikten. Nu gaat alles via één kanaal en dat is wel zo overzichtelijk”, aldus de woordvoerster.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen