Restaurant TOV Schagen tijdelijk dicht om coronabesmetting medewerkster, personeel in quarantaine

Marlies Baken, samen met Roy Strijbis eigenaar van restaurant TOV.
© Archieffoto Marc Moussault
Schagen

Restaurant TOV aan de Loet in Schagen is tot en met dinsdag 6 oktober dicht nadat een personeelslid positief getest is op corona.

Dat laat Marlies Baken van TOV weten. ,,Het gaat om een meisje uit de keuken dat bijna een week geleden met hoofdpijn naar huis is gegaan. We hebben haar direct naar huis gestuurd.”

De medewerkster heeft zich vanwege verergerende klachten maandag laten testen, waarna donderdag het bericht kwam dat ze inderdaad besmet was met het coronavirus.

’Heel serieus’

De GGD adviseerde het restaurant om een vervangend team neer te zetten of om uit voorzorg dicht te gaan tot 5 oktober. ,,We hebben niet genoeg personeel om iedereen te vervangen, dus we hebben besloten om uit voorzorg dicht te gaan. Zeker omdat we dit heel erg serieus nemen”, zegt Baken. Maandag en dinsdag zou het restaurant sowieso al dicht zijn, dus gaan ze woensdag 7 oktober weer open.

,,Het verraste ons erg juist, omdat we zo goed op alles letten en extra maatregelen treffen voor zowel de werknemers als de gasten en toch is het bij ons binnengedrongen”, reageert de eigenaresse.

Er zijn geen andere teamleden die klachten hebben en het personeel is in quarantaine.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.