Andries Jonker baalt van strengere maatregelen Telstar: ’Het is niet meer leuk. Ik ben voor een te groot deel coronamanager’

Bij Telstar dragen spelers en staf sinds donderdag binnen in het stadion een mondkapje. Lichamelijke aanrakingen zijn verboden, ook een handboks mag niet meer. Trainer Andries Jonker vindt dat de maatregelen in de voetballerij te strikt zijn.

De nieuwe maatregelen zijn genomen naar aanleiding van een besluit van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ), zo legt clubarts Ron Peters uit. ,,Ik ben daar als huisarts bij aangesloten. Daar is besloten dat zorgverleners vanaf heden een mondkapje dragen. Omdat in het stadion ook fysiotherpiepraktijk CareworX is gevestigd en spelers hier worden behandeld, zullen de spelers zich hier ook aan moeten houden. Hiermee lopen we voor op andere clubs, maar ik vind dat wij een voorbeeldfunctie hebben.”

Jonker benadrukt dat hij en zijn spelers zich aan de voorschriften houden, maar baalt stevig. ,,We volgen de regels van de regering, het RIVM, de KNVB en onze clubarts. Als er nog meer wordt gevraagd, doen we dat. Ik volg niet alle bedrijfstakken, maar ik zie in de voetballerij dat er uitermate strikte maatregelen worden nageleefd. Ik geloof dat corona zo de wereld uit was als iedereen zich zo aan de regels zou houden als wij.”

Telstar mag momenteel ook niet meer gebruik maken van de faciliteiten van CareworX. Jonker: ,,Het is niet meer leuk. Ik ben voor een te groot deel van de tijd coronamanager. Het is uitermate teleurstellend dat wij zo ontzettend ons best doen en dan toch zo hard gestraft worden. Dat geeft een slecht gevoel. Als ik zie dat Carré en Het Concertgebouw open mogen blijven, dan vraag ik mij af wat de voetballerij nog meer moet doen. Ik gun het die culturele instellingen van harte, maar kan het niet volgen.”

Jonker betreurt het dat de overheid heeft besloten om voor in elk geval de komende drie weken geen toeschouwers toe te staan bij sportevenementen. ,,In een stadion is het zo goed als onmogelijk om corona op te lopen. Ik ben onder de indruk van hoe goed het geregeld is. Ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Jong PSV ben ik bij NAC Breda geweest. Een echte carnavalsclub, die houden van gezelligheid. Je werd keurig naar je stoel begeleid, iedereen bleef rustig zitten tot hij of zij het teken kreeg om zijn stoel te verlaten en na afloop werd er op de B-side een biertje gedronken. Keurig zittend op een stoel.”

Telstar speelt vanavond uit bij Jong PSV. Kick Groot en Anthony Berenstein zijn geblesseerd. Benaissa Benamar vertrekt naar alle verwachting naar Sassuolo. Siebe Vandermeulen is een twijfelgeval.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen