Zaanstreek-Waterland door de grens van 2200 coronagevallen: 72 nieuwe registraties binnen een etmaal

Purmerend

Met 72 nieuwe coronabesmettingen binnen 24 uur is de regio Zaanstreek-Waterland woensdag door de grens van 2200 positieve testen gebroken. Sinds de uitbraak van corona in maart is het virus bij precies 2202 inwoners van de acht gemeenten vastgesteld.

Bijna de helft daarvan kan op het conto van de gemeente Zaanstad worden bijgeschreven. Tussen dinsdagmiddag en woensdagmiddag kwam er wederom 30 testen positief terug uit het laboratorium. Inmiddels is het virus bij 1094 inwoners van die gemeente vastgesteld.

In Edam-Volendam is het relatief gezien nog ernstiger mis. De veel kleinere gemeente kreeg er in een etmaal 14 positieve gevallen bij, wat het totaal op 281 brengt. Purmerend registreerde 13 nieuwe coronabesmettingen, dat zijn er sinds maart in totaal 445.

Ook in de kleinere gemeenten kwamen er tussen dinsdagmiddag en woensdagmiddag nieuwe gevallen bij. In Waterland drie, waarmee het totaal op 102 staat. Met eveneens drie positieve testen staat Oostzaan nu op 65. Wormerland en Beemster komen met twee nieuwe besmettingen uit op respectievelijk 77 en 46. Eén nieuwe besmetting betekende voor Landsmeer nummer 84 in totaal.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen