Premium

Gebouwenbeheerder en amanuensis Jan Steenhoek begon met het afbreken van het elitaire gedoe op het chique Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid. Hoe? Door koffie te drinken in de docentenkamer

Gebouwenbeheerder/amanuenis Jan Steenhoek neemt afscheid van het Felisenum. Een keer brandde het gebouw bijna af door een mislukte proef met fosfor.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Ruim 43 jaar was Jan Steenhoek vergroeid met Gymnasium Felisenum. Begonnen als amanuensis, klom Steenhoek (66) uit Velsen-Zuid op tot gebouwenbeheerder. Over een paar weken gaat hij met pensioen. Over mislukte scheikundeproeven, hoe een ietwat elitair gymnasium langzaam veranderde, en over hoe de matige leerling Steenhoek op latere leeftijd eindelijk het studielicht zag.

Wemelt het op het Felisenumin Velsen-Zuid van de strebertjes, in zijn eigen schooltijd was Steenhoek alles behalve een strebertje. „Ik was echt een moeilijke leerling voor leraren. Was ontzettend druk en met van alles bezig, behalve met school. Als ik nu langs een klas loop, zie ik meteen de leerling die even aangepakt moet worden. Dan denk ik: ’Dat is een jonge Steenhoek; pak ’m aan!’ Hadden ze bij mij vroeger ook moeten doen.” Maar dat gebeurde niet.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen