Madjoe soeverein tegen Bedum: ’Toch wel verrassend dat wij zoveel beter waren dan dit aansprekende team’

Enkhuizen

De volleyballers van Madjoe hebben op indrukwekkende wijze de eerste zege in de topdivisie binnengesleept. Bedum werd met 3-0 opzij gezet, de setstanden (25-12, 25-13, 25-21) gaven het krachtsverschil duidelijk weer.

Coach Allard Jongsma had genoten van het duel. „Het was een hele goede wedstrijd. In tegenstelling tot vorige week, waar we duidelijk nog moesten wennen aan de gehele entourage, gingen wij nu overtuigend van start. Het was lekker dat wij na een vlekkeloze side-out direct veel punten maakten op de service van Ferdi Wever. Je hebt dan gelijk een ruime voorsprong en die bouwden wij daarna fantastisch uit.”

Jongsma was onder de indruk van de degelijkheid, die zijn formatie liet zien. „We haalden de eerste twee sets alle keren de opslag direct terug met sterk aanvalsspel van Rick van Baar door het centrum en Erik Roelofsen op de diagonaal. Vanaf de tweede set kwam Ruben Siregar binnen de lijnen en met zijn enorme aanvalskracht deden wij er nog een schepje bovenop.”

Pas in de derde set was er sprake van een gelijkwaardig duel. „We kwamen zelfs op achterstand, maar waren in staat er een tandje bij te zetten en dat bleek genoeg. Toch wel verrassend dat wij zoveel beter waren dan dit aansprekende team. We hebben nu al weer zin om in Assen volgende week de krachten te meten met Sudosa, dat de eerste wedstrijd heel simpel met 3-0 heeft gewonnen en nu door corona bij de tegenstander niet in actie kwam.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen