Zaanstreek-Waterland blijft donkerrood gekleurd met 68 nieuwe coronagevallen binnen 24 uur, totaal aantal besmettingen door grens van 2000

Purmerend

Met 68 nieuwe coronabesmettingen in Zaanstreek-Waterland binnen 24 uur blijft de regio donkerrood gekleurd.

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu wordt alarm geslagen als er per 100.000 inwoners zeven coronagevallen worden bijgeschreven. Dat waren er het afgelopen etmaal twintig.

Inmiddels is de grens van 2000 besmettingen sinds het uitbreken van de pandemie in maart overschreden. De teller stond zondagmiddag op 2020 besmettingen en 320 ziekenhuisopnames vanwege het virus. Voor zover nu bekend overleden 106 inwoners van Zaanstreek-Waterland aan de gevolgen van COVID-19.

Met name in de gemeente Zaanstad houdt het virus huis, met 33 nieuwe vastgestelde besmettingen tussen zaterdagmiddag en zondagmiddag. Die gemeente overschreed de 1000 coronabesmettingen sinds begin maart: het virus werd tot nu toe bij 1009 inwoners vastgesteld. Wederom moesten er drie inwoners van die gemeente met ziekteverschijnselen in het ziekenhuis worden opgenomen.

In Purmerend kregen het afgelopen etmaal elf inwoners hun test positief terug, wat het totaal aantal besmettingen sinds de uitbraak op 417 brengt. Eén Purmerender moest met coronaverschijnselen naar het ziekenhuis. Edam-Volendam zag er de afgelopen 24 uur zes coronabesmettingen bijkomen, dat zijn er inmiddels 246. Ook in die gemeente ging er een inwoner naar het ziekenhuis met verschijnselen van COVID-19.

Zuur

Voor de gemeente Waterland zijn de druiven zuur met acht nieuwe besmettingen. Sinds het begin van de pandemie testten tot nu toe 94 inwoners positief. In de gemeente Landsmeer kwamen er sinds zaterdagmiddag vijf testen positief terug van het laboratorium, wat het totaal op 79 brengt. Beemster zag het aantal besmettingen met het coronavirus met twee toenemen tot 43. Oostzaan registreerde twee nieuwe coronagevallen, voor die gemeente nummer 57 en 58 sinds de uitbraak in maart. In Wormerland komt het aantal besmettingen met één nieuw geval uit op 72.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen