Café Vechtzicht in Weesp zeker twee weken dicht wegens overtreding coronaregels

Weesp

Café Vechtzicht in Weesp is in de nacht van vrijdag op zaterdag met onmiddellijke ingang gesloten. Het blijft zeker twee weken dicht. Reden: vrijdagavond werden in en buiten het café coronaregels overtreden.

Dat heeft de gemeente Weesp zaterdagavond bekendgemaakt nadat de sluiting ook formeel-juridisch was afgerond. De sluiting van de kroeg aan de Slijkstraat 1 is opgelegd door de voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Hilversums burgemeester Pieter Broertjes.

Welke regels precies zijn overtreden is niet bekend gemaakt. Het ligt echter voor de hand dat het in elk geval zal zijn gegaan om de verplichte anderhalve meter afstand die mensen van elkaar moeten houden als ze niet tot hetzelfde huishouden behoren.

Laatste waarschuwing

Volgens een woordvoerster van de gemeente Weesp ging de deur van Vechtzicht in de nacht van vrijdag op zaterdag om tien over twaalf dicht. Dat gebeurde nadat zowel binnen als buiten was geconstateerd dat regels uit de regionale noodverordening tegen Covid-19 werden overtreden. Wegens soortgelijke overtredingen had de zaak op 18 septemer al een formele laatste waarschuwing gekregen.

De sluiting geldt in elk geval voor twee weken, maar kan mogelijk langer duren. Als de uitbater over twee weken een plan van aanpak heeft dat de goedkeuring kan wegdragen van de veiligheidsregio, dan mogen de deuren weer open. Is er twee weken na sluiting nog geen goedgekeurd plan van aanpak om te zorgen dat de coronaregels woren nageleefd, dan duurt de sluiting voort tot zo’n goedgekeurd plan van aanpak er wel is.

In de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek moet de horeca zich vanaf zondag 18.00 uur houden aan verscherpte coronaregels. Vanaf middernacht mogen dan geen gasten meer de zaak in en om 01.00 uur moet de laatste gast zijn vertrokken en worden de deuren gesloten.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen