Zaalvoetballers FC Marlène lopen tegen eerste nederlaag aan omdat FCK/De Hommel veel effectiever is

Ilias Bouzit maakt de 3-3 voor FC Marlène tegen FCK/De Hommel..
© Foto Martin de Haan
Heerhugowaard

De zaalvoetballers van FC Marlène hebben hun eerste nederlaag geleden. In de Waardergolf werd vrijdagavond tegen FCK De Hommel met 3-5 verloren.

Beide teams hadden hun eerste twee wedstrijden in de competitie overtuigend gewonnen. De thuisploeg, nog steeds zonder de geblesseerde Jordy Cretier, nam direct het initiatief maar kwam na vier minuten spelen wel op achterstand. Voormalig Marlène speler Anouar Boukhari profiteerde van slordig balverlies en rondde een goed uitgevoerde omschakeling knap af. Dat de 1-1 viel was geen verrassing gezien het spelbeeld. Marlène had het meeste balbezit, viel goed aan en de gelijkmaker van Martin van Eeuwijk was meer dan terecht. Een directe vrije trap van De Hommel betekende vrij snel de 1-2. Het muurtje van twee man was voor Mo Bouraarassi blijkbaar geen belemmering. Voor de tweede maal moest Marlène op jacht naar de gelijkmaker. Het trof in doelman Coen Burg echter een behoorlijke sta- in -de- weg. De keeper kon echter ook niet voorkomen dat Ilias Bouzit de 2-2 kon scoren.

Op slag van rust kwam de thuisploeg echter weer op achterstand. Boukhari scoorde voor de tweede maal. Kort daarvoor had Stefan Dol een grote kans gehad om zijn team aan een voorsprong te helpen. Het beeld van de eerste helft zette zich na de pauze voort. Een zeer effectief spelend De Hommel , en een niet slecht spelende thuisploeg die vlak voor het Brabantse doel lange tijd niet de juiste voortzetting kon vinden. Toch vond Bouzit een gaatje in de hechte defensie van De Hommel: 3-3. In die fase had het team van Carlo van der Waals moeten doordrukken. Bouzit raakte de paal en miste op bijzondere wijze de rebound. Amir Molkarai raakte in dezelfde minuut de lat.

De bezoekers hadden minder kansen nodig. Veel minder zelfs. Bouraarassi scoorde met nog negen minuten op de klok de 3-4. Melvin Habets zag de bal onder zijn lichaam in het doel verdwijnen. Een rode kaart voor Molkarai betekende een ondertalsituatie voor de Heerhugowaarders. De geboden ruimte werd door De Hommel, en weer Boukhari, prima uitgespeeld: 3-5. Het speelde vervolgens de wedstrijd geconcentreerd uit. Bij Marlène viel in de slotminuten uitblinker Bouzit ook nog eens geblesseerd uit. De wedstrijd was toen al gespeeld. Een veel effectiever spelend De Hommel behield daardoor de ongeslagen status.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen