Premium

Financieel adviseur Christiaan Heijne (43) uit Wormer op de planken met eigen cabaretvoorstelling: ’Misschien is dit een soort midlifecrisis’

Christiaan Heijne: ,,Grappig zijn is het moeilijkste dat er is.’’
© Foto José Pietens
Wormer

Christiaan Heijne (43) was altijd gek op theatermaken, maar durfde nooit in zijn eentje het podium op. Tot 2020. Zijn eerste solovoorstelling Tadeloos gaat vrijdag 2 oktober in première in het Zaantheater. „Misschien is dit een soort midlifecrisis. De een koopt een motor, de ander maakt theater over de zin van het leven.”

In het dagelijks leven zit Christiaan op kantoor. Sinds 2005 is hij directeur van De Roos Van Renswouw in Zaandam. Het bedrijf telt elf medewerkers en adviseert over financiën, verzekeringen, hypotheken, en pensioenen. Zodra hij de kans krijgt, staat Christiaan op het podium. Theater en zingen zijn altijd z’n grote hobby’s geweest. Toneel, musical, operette: hij probeerde van alles uit, maar was ook snel weer verveeld. Dat veranderde toen de Wormer in 2001 met Sandor Olboeter Vertoeven cabaretvoorstelling ’Natte vogels’ maakte. Hij ontdekte dat zelf teksten en muziek schrijven ’het allerleukste is om te doen’.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen