Hoe vier je coronaproof Nationale Burendag? De redactie is benieuwd, dus stuur ons zaterdag een foto van je ’anderhalvemeterevenement’

Zaanstreek/Waterland

De weersverwachting is niet hoopgevend en dan bevindt ook corona zich nog steeds op het toneel. Lastige omstandigheden derhalve voor de Nationale Burendag van zaterdag. Hoe ga je daar in je straat mee om? Laat het de krant weten.

Anderhalve meter afstand van elkaar houden, regelmatig je handen desinfecteren, misschien doe je een mondkapje op. Nationale Burendag wordt anders, dat is duidelijk.

Heb je met de straat of je hofje iets creatiefs bedacht om toch volgens de RIVM-richtlijnen dit jaarlijkse samenzijn te laten doorgaan? De redactie wil dat graag weten. Mail dit weekend een foto van jouw covidproof burendagviering naar redactie.zaan@nhd.nl of redactie.waterland@nhd.nl. Zet daar even een korte beschrijving bij van hoe je het hebt aangepakt, uiteraard met vermelding van je naam en je straat.

De mooiste foto’s komen maandag in de krant en uiteraard in het weekeinde al op onze website.

In elk geval laten de buurten in de regio zich niet kisten, blijkt uit reacties op onze oproep eerder deze week. Kinderboederij Rooswijk in Zaandam nodigt iedereen in de buurt uit, maar houdt zich strikt aan de RIVM-maatregelen, laat secretaris Ria de Leeuw weten. Dat geldt ook voor buurthuis De Kolk in de Rosmolenwijk. Er is een coronaproof programma samengesteld voor jong en oud, meldt Heleen van Wiechen. Eenzelfde geluid komt van Herbert de Visser van Inloophuis 1=Samen in de wijk Poelenburg. Oudhollandse spelletjes, een speurtocht en een ballonenclown. ,,Uiteraard worden alle geldende regels in acht genomen’’, aldus De Visser. De Wormerveerse Vermaning zegt eveneens alle richtlijnen te respecteren.

In Monnickendam houden ze ook rekening met corona. Op het pleintje tussen de Cornelis Dirkszlaan en het Tedingh van Berkhoutplantsoen willen ze er desondanks een mooie burendag van maken. Thijs Water meldt dat de groenvoorziening zal worden aangepakt. Er staan al twee gepimpte picknickbanken en leuke gekleurde stoelen rond de bomen Een rad van fortuin maakt de dag voor deze wijk compleet.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen