Supporters worden zodra ze een arena ruiken spontaan lid van #ikdoenietmeermee, laten we dus de stadions en het circuit snel weer op slot doen | commentaar

In Tilburg houden ze wel van een feestje. Eind februari, de meeste mensen konden het woord corona inmiddels foutloos spellen, werd Tilburg probleemloos vier dagen Kruikenstad. Een beetje carnavalpret na de après-skivakantie in Oostenrijk daar zag ook burgervader Weterings geen kwaad in.

In Tilburg sterven in een gemiddelde winter wekelijks zo’n dertig tot veertig mensen. Drie weken na het carnaval waren dat er ineens 82 en de weken daarna liep de teller op naar 100 doden per week. Je zou zeggen dat zulke cijfers tot nadenken stemmen. Maar niet bij Theo Weterings. De voetbalwedstrijd Willem II tegen Rangers, die zonder publiek moest worden gespeeld vanwege corona, mocht van Theo gewoon gevolgd worden op een plein vol supporters. Die hielden zich natuurlijk totaal niet aan de gewenste afstandsafspraken. En dan mogen we nog van geluk spreken dat de tricolores afgedroogd werden door de Schotten, anders was het zoenen en omhelzen geworden tot in de kleine uurtjes.

Sportfans denken kennelijk immuun te zijn voor het virus. Eerder zagen we vergelijkbare taferelen in de Kuip en op het circuit in Zandvoort. Supporters worden zodra ze een arena ruiken spontaan lid van #ikdoenietmeermee. Ze zijn domweg niet op anderhalve meter te houden en ’hun bek houden’ doen ze ook al niet.

Er zit dus maar één ding op. Voetbal en autoracen zijn uitstekende televisiesporten. Dus laten we de stadions en het circuit gewoon weer op slot doen. Voor iedereen, maar vooral voor al die verpleegkundigen, boa’s en GGD’ers die dagelijks beschimpt worden door dit volk. Dit soort viruswaanzin is kennelijk ongeneeslijk.

Meer nieuws uit Opinie-Column

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.