Premium

Gedoe om toeristenbelasting in Schagen: college stelt kleine verhoging én verschil in tarieven voor

Reuring op camping Tempelhof in Callantsoog: als het aan de recreatiesector en aan het college van de gemeente Schagen ligt gaan campinggasten in de toekomst minder toeristenbelasting betalen dan toeristen die gebruik maken van hotels of vakantiehuisjes.
© Archieffoto John Oud
Schagen

Het vorige week nog bruusk van de raadsagenda van gemeente Schagen gehaalde collegevoorstel over de toeristenbelasting 2021, is opnieuw onderwerp van gesprek in de ’oordeelsvormende vergadering’ van 5 oktober. Voorgesteld wordt om de toeristenbelasting in 2021 met de inflatiecorrectie verhogen van 1,30 naar 1,32 euro (per persoon per nacht) én om onderzoek te doen naar tariefdifferentiatie in 2022.

Joke Kruit, wethouder financiën: ,,Aanleiding voor het nieuwe voorstel zijn de diverse moties en amendementen die tijdens de laatste besluitvormende raadsvergadering zijn ingediend en tevens het gesprek dat ik met het bestuur van de afdeling Recreatie van de OFS (Ondernemersfederatie Schagen, red.) heb gevoerd op de dag voor die raadsvergadering.’’

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen