Er rust geen zegen op Soester bouw 45 flats Phylomena Staete; ’Aangekondigde huizenprijzen kunnen in de prullenbak’ door stijging aannemerskosten

Een maquette van Phylomena Staete.
© aangeleverde foto
Soest

Aspirant-kopers die al twee jaar geleden een optie hebben genomen op een van de 45 appartementen van Phylomena Staete moeten het nu wel beu zijn. De meesten hebben inmiddels een ander huis gevonden. De bouw aan de Soesterbergsestraat 2 gaat voorlopig nog niet starten, ook al is begin dit jaar de vergunning afgegeven. Makelaar Edwin Majoor verwacht dat pas in 2021 de vlag uit kan.

Ontwikkelaar De Rooij is nog in gesprek met aannemers, die door grote drukte weinig tijd hebben om offertes te maken. Volgens Majoor zijn alle plooien gladgestreken met omwonenden. Maar nu dient zich een ander probleem aan, de uit de pan schietende huizenprijzen. ,,De prijzen die twee jaar geleden genoemd werden kunnen nu in de prullenbak”, zegt hij. Het gaat om huur- en koopwoningen.

Er wordt gefaseerd gebouwd. Na de eerste fase van 45 flats volgt er nog een tweede deel, waardoor er uiteindelijk 64 staan op de plek van het vroegere garagebedrijf Autorooij bij de rotonde.Verkeken heeft de ontwikkelaar zich ook op deze gevoelige plek vlakbij het beschermde akkergebied van de Eng. Er was onder meer gesteggel over de zichtbaarheid vanaf de Eng. Daarna was het ook nog moeilijk om de neuzen van de buurt een kant op te krijgen om lange gerechtelijke procedures te voorkomen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen