Premium

Van Ankeveens bruggetje naar Aziatisch miljoenenproject, en dat na een mailtje naar architectenbureau Naarder en Hilversummer

test 3

Het leek zo’n mailtje uit een ver land dat iedereen wel eens krijgt. Snel deleten. Maar het architectenbureau van onder meer Rob Torsing (Naarden) en Reinald Top (Hilversum) reageerde wel. Nu staan de twee met ontwerpen van hun bureau ZJA aan de basis van een miljoenenproject, onderdeel van de bovengrondse lightrail in Zuid-Korea. Waar projecten als de bekende Zandhazenbrug (over de A1, 2017), Station Beatrixlaan en Startstation E-lijn in Den Haag al niet toe kunnen leiden.

Het kan allemaal bij Naarder Torsing (58). Ook de Ankeveense Gele Brug, voortvloeiend uit een burgerinitiatief, was - hoe serieus ook - een aardigheidje voor deze bruggenontwerper. Niet al te complex, het betere handwerk zeg maar. Al vond hij dat juist zo leuk eraan. Maar dus ook - om wat te noemen - de vier jaar geleden geplaatste Zandhazenbrug over de A1 bij Muiderberg komt uit de koker van het sinds 2011 aan de rand van IJburg gelegen bureau.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen