Premium

Kroeg Tuitjenhorn moet per direct dicht: toch sanctie wegens filmpje met hossende kermisjeugd. Eigenaar: ’Van samen en begrip is weinig sprake. En wij gaan misschien twee weken dicht, lang leve Tiktok...’

Beeld uit het gewraakte ’geënsceneerde filmpje op Tiktok van hossende jeugd in café De Vriendschap met wc-rollen om hun hoofden. Aanleiding voor de gemeente om er dinsdagavond handhavers naar toe te sturen en het kermisfeest in samenspraak met de eigenaar te staken.
Tuitjenhorn

Café De Vriendschap in Tuitjenhorn moet per direct en tot nader order dicht. Dat is de sanctie die uitbater Ronald Dekker vrijdagmiddag is opgelegd door de gemeente Schagen nadat zijn kroeg dinsdagavond rond tien uur in overleg met hemzelf werd gesloten tijdens de laatste kermisavond. Dit gebeurde nadat een ’als grappig bedoeld’ filmpje op Tiktok was verschenen over premier Mark Rutte met daarin beelden van hossende jeugd in café De Vriendschap aan de Dorpsstraat.

Café De Vriendschap in Tuitjenhorn moet dus per direct dicht. Dit heeft de Veiligheidsregio in overleg met de gemeente Schagen besloten. Tijdens de kermis in Tuitjenhorn zijn op een aantal dagen meerdere overtredingen geconstateerd waarbij de coronamaatregelen niet werden nageleefd.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen