Aantal coronabesmettingen loopt snel op in West-Friesland; in een week tijd 106 nieuwe besmettingen

Hoorn

Het aantal coronabesmettingen loopt snel op in West-Friesland. Deze week kwamen er 106 nieuwe besmettingen bij. Op dit moment zijn er in totaal 161 mensen positief getest op Covid-19. Vorige week kwamen er in een week tijd 49 besmettingen bij. Vooral in Hoorn en Koggenland gaat het hard.

In Hoorn zijn er in totaal 73 inwoners besmet, in Koggenland 29, in Drechterland achttien, in Medemblik veertien, in Stede Broec twaalf, in Enkhuizen tien en in Opmeer vijf.

Deze week

Een groot deel hiervan werd deze week positief getest. In Hoorn zijn er in een week tijd 41 patiënten bij gekomen, in Koggenland 23, in Medemblik twaalf, in Drechterland dertien, in Stede Broec acht en in Enkhuizen vier.

Etmaal

De afgelopen 24 uur zijn er 27 patiënten bij gekomen in West-Friesland. Het aantal patiënten dat positief getest wordt, stijgt het snelst in de gemeente Hoorn. Er kwamen sinds woensdag elf patiënten bij. In Koggenland en Drechterland kwamen er vier bij, in Opmeer en Medemblik drie, in Enkhuizen en Stede Broec één.

Lees ook: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20200924_93123815/dijklander-ziekenhuis-heropent-corona-afdeling-vanwege-sterke-groei-patienten

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen